Om du älskar kultur, gå på museum, lyssna på konserter, uppsöka gallerier och skriva egen poesi, så vill du ju naturligtvis både klä dig snyggt och bekvämt. Mode och kultur hör ihop, men modet inom kulturen är mer personligt än senaste trenden. Det handlar om att du hittar riktigt schyssta plagg som du kan använda under lång tid, samtidigt som du alltid känner dig som dig själv.

Satsa på riktiga märken – på rea

Modet inom kulturvärlden är en kombination av det personliga uttrycket och stil. Ledorden är tidlöshet och kvalitet. Om du ska gå på vernissage eller operan vill du inte komma i en skrikig trendjacka som ingen kommer bära om två år. Tvärtom vill du ju bära kläder som andas intelligens och stil. Det gäller också när du går på stan, fikar på kafé eller äter på restaurang. För att få råd att köpa in riktigt snygga kläder som både är stilrena, bekväma och från riktigt bra märken ska du satsa på reor. Du får du råd med snyggaste Canada Goose-jackan för kallaste vintern när du går mellan kaféer och museum, underbara Stylein för avslappnade vårdagar och den lilla svarta i siden för dejten, operan eller festen. Just nu har Johnells rea på allt från Cederica och Canada Goose, till Tiger of Sweden.

Hitta din stil

Det är mycket lättare att hitta en egen stil när du bär välsydda kläder som ger ett sobert intryck. Vare sig det handlar om varma dunjackor, kappor, cardigans eller jeans så är det stor skillnad på att komma i väldesignade plagg och senaste trenden för ett par hundringar. Särskilt om du ska på ett intressant kulturevent. När du kollar kläder på Johnells kan du passa på att mixa och matcha dem medan du handlar. Vilka event ska du gå på framöver? Planerar du att vara med på en poesitävling? Sjunger du solo i ett band eller i en kör? Leta efter kläder som du känner verkligen andas dig : kläder som både är stilrena, men samtidigt har den individuella looken som gör att du använder dem under lång tid framöver. I långa loppet tjänar du på att köpa kvalitetskläder då du använder dem under en längre tid, istället för att köpa flera billigare plagg. Även klimatet mår bättre av det.

ryan